неделя, 12 октомври 2014 г.

Make a Card

Здравейте!

Тези дни търсех вдъхновение в интернет и съвсем случайно попаднах на една много интересна игра.
Мисля, че до момента в България не съм попадала на подобна, затова реших да взаимствам идеята.
Та да ви разкажа накратко за какво става дума... Всеки участник подготвя два пакета с материали, достатъчни за изработката на една картичка (цветни хартии, изрязани хартиени елементи, цветенца, камъчета, панделки, дантела, въобще всичко, каквото би могло да се сложи на една картичка... Кой каквото реши... Може би единствено печати с картинки няма да е добре да се слагат в пакетите, заради авторското право - така че, ако някой реши да добави оцветена картинка например, то тя ще бъде от неговите собствени налични такива.) Добре е да има поне 10-15 различни елемента, а по-добре и повече, за да може получателя на пакета-изненада да не се затрудни. Тези два пакета ще бъдат изпратени на две различни момичета, като на свой ред и участника ще получи от тях по един пакет с материали.
Всеки, който получи пакет- изненада е длъжен да изработи картичка с получените материали и да я покаже в своя блог. Още по-интересно би се получило, ако един участник изпрати два пакета със сходни материали на двама различни участника и накрая видим как със сходни материали са направено коренно различни неща :) Не мислите ли?
Относно това дали накрая участниците ще си разменят картичките - оставям решението на самите участници...
Всеки, който има желание може да се запише, като накрая ще разбъркам имената и ще ги подредя в списък. 
Всеки ще изпрати и ще получи по един пакет с материали-изненада от името, което преди неговото и това, което е след неговото.
Понеже за момента идеята е тази игра да бъде основно за момичета от България за да не си натоварват бюджета с международни пратки, искам да помоля моите международни последователи, българските момичета, които живеят в чужбина и биха желали да се включат, или пък момичета от България, които не биха имали против да изпращат за чужбина, просто оставете като коментар под поста, че желаете да се включите в играта. Така за вас ще има отделен списък. :)

Надявам се, че достатъчно добре успях да обясня условията на играта.
Дано и на вас ви се стори интересна! Срокът, в който можете да се запишете за участие е 31.10.2014 г.
Ще публикувам списъка на 01.11.2014 г. и ще стартираме забавата! :)

Усмихната и слънчева неделя от мен!
Целувки,
Ani





12 коментара:

  1. Тук съм, в графа "български момичета в чужбина", ако има ентусиасти да пращат до Швейцария. :) <3 Страхотна идея! Нямам търпение да видя резултатите. Аз лично бих предизвикала участника с нещо, което е извън комфортната му зона. :Р

    ОтговорИзтриване
  2. Включвам се и аз в играта. Живея в България, но няма проблем да изпратя до Швейцария, Германия и Англия! Държа да подчертая, че цените на БГ Пощи са тънки, т.е. тези хартиени елементи + копченца панделки и т.н. не са тежки, смятам, че средно ще излезе около 1.50лв без препоръка.
    Това с печатите и авторското право не го разбрах? Какъв е проблема?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По принцип авторите на печати са против това да се разменят/изпращат/подаряват напечатани на хартиен носител техни изображения (печати), тъй като би могло картинката да се ксерокопира например...

      Изтриване
    2. А защо мен ме няма в списъка? Защото нямам блог ли?

      Изтриване
  3. записвам се и аз при български момичета от чужбина :)

    ОтговорИзтриване
  4. Доста интересна игра - записвам се, да видим какво ще стане :)

    ОтговорИзтриване
  5. Нямам против да пратя до чужбина. Разликата в цената на обикновено писмо е нищожна, а на препоръчано е двойна, което пак не е много. Лошото е само, че ще се забави, особено покрай Коледа може и месец да пътува :)

    ОтговорИзтриване
  6. И аз се записвам в графата с международният обмен ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Много ме заинтригува тази игра!Записвам се в графата "чужбина",намирам се в Германия.

    ОтговорИзтриване
  8. Съжалявам за грешката от бързане да не изпусна влака неправилно си напечатах блога. Номер 17 и 18 съм аз. Също нямам проблем да изпращам за чужбина.

    ОтговорИзтриване
  9. Отговори
    1. Val, пиши в групата Консорциум на на Картичкофеите във ФБ. Там имаше още едно момиче, което не успя да се включи навреме. Ще си размените с нея материали.

      Изтриване